top of page
Εικόνα συγγραφέαEvelyn A. Kamilaki

Κότταβος - μοντέρνα ταβέρνα

Λίγα μέτρα από την πιάτσα της Βεάκη στο Περιστέρι, αναλάβαμε το concept-design της μοντέρνας ταβέρνας «Κότταβος». Ένα σκηνικό που αποπνέει ζεστασιά και αντλεί εικόνες από την παλιά Αθήνα και οι γειτονιές της με τα αστικά σπίτια των παππούδων μας και σε πολλούς επαναφέρει αναμνήσεις από τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια.

Ο Κότταβος δεν έχει τίποτα το επιτηδευμένο, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μην θυμίζει καμία ταβέρνα που έχουμε δει μέχρι τώρα και δεν είναι υπερφορτωμένος με τα ίδια και τα ίδια αναμνηστικά του παρελθόντος.

Σε κάθε γωνιά του μαγαζιού υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που μελετήθηκαν και τοποθετήθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και θυμίζουν το σπίτι των γιαγιάδων μας. Παλιά έπιπλα άλλης εποχής, κομό με παλιές φωτογραφίες, πορτ-μαντώ σαν αυτό που κρέμαγε ο παππούς μας το παλτό του και έβαζε τα παπούτσια πριν βγει από το σπίτι, παλιές ξύλινες καρέκλες που επισκευάστηκαν στο χέρι, συρταριέρες και καναπέδες που μας γυρίζουν κατευθείαν στα παιδικά μας χρόνια.



Οι τοίχοι της κυρίως σάλας, στο ισόγειο, είναι σπαρμένοι με διαφημίσεις και πίνακες του ’60 και του ’70 σε σκαλισμένες ξύλινες κορνίζες, πάνω από τα τραπέζια κρέμεται ένας μεγάλος παλιός πολυέλαιος, ενώ οι πολλές απλίκες στους τοίχους με τα μικρά λαμπόγυαλα προσδίδουν στον χώρο μια λεπτεπίλεπτη ατμόσφαιρα.  

Όλο το concept θυμίζει παλιό αρχοντικό με αύρα νέο-ρετρό. Η εξαιρετική διακόσμηση του και συνάμα η old fashion οπτική που δίνουν τα έπιπλα και τα αντικείμενα τόσο στο ισόγειο όσο και στο μεγάλο πατάρι που θυμίζει παλιά τραπεζαρία αστικού σπιτιού, με το μπουφέ της γεμάτο βερμούτ, λικέρ και άλλα χαρακτηριστικά τραταμέντα του άλλοτε, με την vintage σερβάντα και τον μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο με τη βελούδινη ταπετσαρία σε νεοκλασικό μοτίβο και οι βαριές κουρτίνες από μοβ βελούδο και δαντέλα, θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο μαγαζί που η κάθε λεπτομέρεια στο χώρο έχει τη δική της σημασία αφού μπορείτε να βρείτε από παλιές τηλεοράσεις, ραπτομηχανές και τηλέφωνα μέχρι και αντίκες εταζέρες με τα σερβίτσια εκείνης της εποχής και το πορσελάνινο σαμοβάρι. που σε πολλούς θα επαναφέρουν αναμνήσεις της παλιάς φιλόξενης Αθήνας.




Πρόσφατα ανανεώσαμε και την αυλή, η οποίο ολοκλήρωσε όλο το concept. Είναι εξίσου ζεστή και άνετη με το ξύλινο δάπεδό της, τα πολλά λουλούδια και τα λευκά force-forge τραπεζοκαθίσματα. Ο μεγάλος παλαιωμένος καθρέπτης με την περίτεχνη λευκή κορνίζα πάνω στον ξύλινο τοίχο, με χαραγμένο το εξίσου πρωτότυπο λογότυπο της μοντέρνας ταβέρνας κάνει τη διαφορά και μεγιστοποιεί τον χώρο της αυλής.




Fun Fact : Κότταβος μοντέρνα ταβέρνα


Το concept στηρίχτηκε αρχικά στη λέξη

ΣΕΡΒΑΝΤΑ

από την οποία εμπνευστήκαμε, σχεδιάσαμε και ξεδιπλώσαμε την ιδέα μας.


Λίγο πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή προέκυψε το όνομα

ΚΟΤΤΑΒΟΣ



Κάθε κατασκευή είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, μια ταινία με πολλά εναλλασσόμενα στιγμιότυπα, ένα puzzle από πολλούς ανθρώπους που παθιάζονται μαζί μας για να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα του οράματος μας.




Comments


bottom of page